About Us

Opgegroeid met het Javaanse cultuur

MIJN VERHAAL

Authentiek eten voor iedereen, is de missie van AuthenticFood. Geboren in Suriname, Paramaribo uit een gezin waar koken centraal staat. Dit is de plek waar mijn moeder heerlijke en liefdevolle maaltijden bereidde die minimaal 3 á 4 uurtjes duurde om klaar te maken door alle verse ingrediënten.

Mijn moeder is van afkomst Javaans, Moluks en Nederlands. En mijn vader is Creools, Saramaccaans en Indiaans-Portugees. Dat maakt mij een mix(moksi) wat overigens door het verleden van Suriname veel voorkomt. Door deze mix van afkomsten, culturele en culinaire opbrengsten ben ik gewend aan diverse smaakpaletten, ingrediënten en authentieke maaltijden.

Mijn moeder leerde zichzelf gepassioneerd koken door te experimenteren met ingrediënten en het bereiden van verschillende gerechten. Samen met de uit haar jeugd aangeleerde maaltijden die haar ouders weer van hun ouders enzovoorts heeft meegekregen. Deze kennis en passie die zij heeft, heb ik van haar geërfd waardoor ik sinds mijn 9e jaar al zelfstandig kook.

“Jennifer kom kijken! En schrijf alles op want op een dag ben ik er niet meer en dan kan je niets meer vragen” Hoor ik tot op de dag van vandaag van mijn moeder. In een wereld waarbij de jongere generatie langzamerhand het erfgoed verliest qua taal, culturele en culinaire kennis. Wil ik deze graag overdragen aan mijn kinderen, en de mensen die graag echte authentieke gerechten willen proeven.

Wat ik altijd heel leuk vind om te horen is dat mijn moeder mij altijd zegt dat ik haar hand heb. Dit betekent dat de manier hoe ik kook, en hoe mijn eten smaakt, het is alsof zij dit heeft klaargemaakt.

In de loop van mijn leven heb ik los van de kennis van mijn ouders, ook zelf onderzoek gedaan. Gesproken met, oudere en jongeren mensen van verschillende culturen. En heb hierbij veel gerechten uit diverse regio’s en landen overgenomen, soms natuurlijk ook met mijn eigen draai. Het menu op mijn site is wat ik op dat moment aanbied, maar Javaans-Surinaams zal er altijd zijn.

Alle gerechten van AuthenticFood worden vers bereid met verse ingrediënten. Ik zie dit dan ook als een levend kunstwerk, de kleuren, geuren en smaken die erbij komen kijken brengt je terug naar de plaats van origine Java, Indonesië gemixt met het Surinaamse pallet.

Specialiteiten

Heri Heri

Zoete aardappel / Cassave / Bakkeljauw

./ ./ .

THE TEAM

Hayleen Alberg